Wat is DHRA

Street Legal Drags is een dragrace programma voor “street legal” auto’s en motoren en wordt gehouden op dragstrips en/of circuits. Er wordt volgens het grudge principe geraced. Dit houdt in dat men zijn/haar eigen tegenstander kiest. Kwalificeren gaat heads-up (men start gelijktijdig), het elimineren voor de wedstrijd gaat in sommige klasses met een handicap. Dit houdt in dat iedere rijder zijn eigen tijd heeft op de ¼ mijl en wordt “Bracket racing” genoemd.

Voorbeeld: Een Civic heeft een indextijd van 14 seconden. Een Dodge heeft een indextijd van 13,5 seconden. Bij de start gaat de Civic dus 0,5 seconden eerder weg dan de Dodge. Door dit bracket principe blijft het eerlijk en maakt iedereen evenveel kans op de overwinning. Het komt dus aan op rijvaardigheid en voertuigbeheersing en niet op de hoeveel geld iemand heeft.

Er wordt geraced in 6 klassen teweten A/SL (index tussen 12,00 en 12,99 sec.), B/SL (index tussen 13,00 en 13,99 sec.), C/SL (index tussen 14,00 en 14,99 sec.) en D/SL (index 15,00sec. en langzamer) Dan zijn er nog 2 klasses voor de gevorderde rijder namelijk SE (Street Eliminator) een Bracket klasse met indexen tussen 10,00 en 13,99 sec. en SM (Street Modified) waar alles sneller dan 12,00 sec. in terecht kan.

Ieder jaar is er ook een Street Power Serie kampioenschap. Dit gaat alsvolgt in zijn werking. Iedere eliminatie run die een rijder wint levert punten op. De rijder die aan het eind van het seizoen de meeste punten heeft is de kampioen. De kampioen wint een aantal zaken die door de programma sponsoren ter beschikking worden gesteld.

DHRA MEMBERS

Iedere persoon die legal streetracing op de dragstrip steunt kan member worden van het Street Legal Drags programma. Dit kost niets en men krijgt dan een memberspas thuisgestuurd ( vanaf 2013). Deze pas is persoonlijk en tezamen met een geldig rijbewijs geeft deze pas toegang tot voordelen die het Street Legal Drags programma kan bieden. Deze voordelen bestaan bv. uit korting op veiligheidskeuringen als APK / MOT / TüV, korting op tuningsonderdelen etc. Deze voordelen worden geleverd door de programma sponsors of partners van het Street Legal Drags programma. Members worden per email door ons op de hoogte gehouden over alle ontwikkelingen binnen het Street Legal Drags programma als wel van onze sponsors.

DHRA DISTRIBUTEURS

Het Street Legal Drags programma is een programma dat gedistribueerd wordt door de Dutch Hot Rod Association, samen met de tijdapparatuur van de Dutch Hot Rod Association wordt u een compleet pakket aangeboden. Dit houdt in dat programma in zijn geheel afgenomen kan worden door Organisaties. Afhankelijk van het evenement hangt hier een randvoorwaarde aan. Deze randvoorwaarden houden zich hoofdzakelijk bezig met garanties dat het laag drempelig houden en dat de organisatie zodanig is ingericht dat er voldoende aandacht uitgaat naar de racers.

De DHRA levert:

  • Tijdswaarneming
  • Race control
  • Organisatie van uw evenement
  • Technische keuring
  • Officials voor participatie EDRS kampioenschap

Combinaties hiervan zijn uiteraard ook mogelijk.

DHRA EVENEMENTEN

DHRA streeft er op korte termijn naar om van April tot September iedere maand minimaal één evenement te houden van een of twee dagen. Sommige van deze evenementen zullen in Duitsland plaats vinden andere in Nederland of Belgie. Op deze manier kan een rijder ook zijn krachten meten tegen buitenlandse rijders. In 2012 zijn wij van start gagaan met EDRS de European Drag Racing Series. De snelste 50 rijders van ieder land worden dan uitgenodigd om het jaar daarop mee te doen aan het Europees Drag Racing Kampioenschap. Voorwaarde is wel dat men member is van Street Legal Drags. Dit kost niets en is mogelijk op de DHRA website. Motto is een gezellig weekend met vrienden en familie en lekker, maar vooral veilig racen. Naast deze grotere evenementen is het ook mogelijk om op lokaal/regionaal niveau kleinere Street Legal Drags races op te zetten.

WILT U MEER WETEN OVER STREET LEGAL DRAGS EN WAT HET PROGRAMMA VOOR U KAN BIEDEN STUUR DAN EEN MAILTJE NAAR :