Overzicht puntentelling


Hier tref je een overzicht van de puntentelling voor alle evenementen die mee tellen voor de Dutch Street Power Series Championship en EDRS Championship.
De klasses die we rijden voor het kampioenschap zijn:

DSL CSL BSL ASL
SE SM WS
SLB PSB SMB

Ook hebben we een nieuw digitaal punten systeem.
Dus geen PDF files meer maar via de volgende link kun je de punten telling bekijken:

Ranking Dutch Street Power Series

Ranking European Drag Racing Series


Vanaf 2016 hanteert DHRA een nieuwe aangepaste puntentelling.

Waarom deze verandering?
De puntentelling is al eerder in 2012 vereenvoudigd. Deze puntentelling hebben we voor 2016 iets aangepast. Vooral wat betreft de wedstrijden waar Eliminaties rijden hebben we enkele wijzigingen door gevoerd voor een meer competitief kampioenschap. Er zijn nu wat meer punten te behalen Voor wat betreft de wedstrijden waar we alleen kwalificeren zijn alleen de plaatsen 2, 3 en 4 aangepast.

Wederom zorgt deze punten telling er voor dat we iedere klasse eerlijk met elkaar kunnen vergelijken met betrekking tot ‘the overall winnaar’.

Wat gaat er veranderen?
Voor jullie als rijders zal er niet erg veel veranderen. Elke rijder die zich kwalificeert; m.a.w. 2 geldige runs heeft voor in zijn klasse, behaald minimaal 64 punten. De rijder die zich niet kwalificeert (NQ) in zijn klasse behaald slechts 60 punten (Inschrijving en keuring). Afhankelijk van de aantal deelnemers in die klasse en de grote van het Eliminatie veld, zijn er meer punten te behalen tijdens wedstrijden met Eliminaties.

Per wanneer gaan deze wijzigingen in?
Met ingang van 2016 zullen de gereden wedstrijden welke meetellen voor het EDRS en DSPS kampioenschap met deze puntentelling worden berekend.

In de onderstaande afbeelding (klik erop om deze in een nieuw venster te openen in een groter formaat) is te zien hoe de nieuwe puntentelling is opgebouwd.

Overzicht Puntentelling-2016.xlsx

 

 

 

Inschrijving 10 punten
Keuring 50 punten
Snelste reactie tijd per klasse +5 punten
Tweede snelste reactie tijd +3 punten

Puntentelling Archief
Puntentelling 2013
King of Europe 2012
King Street 2012
King Street 2011
Puntentelling 2012
Puntentelling 2011
Uitslagen 2013
Uitslagen 2012
Uitslagen 2011