FAQ

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

——————————————————————————–
1. Wat is Street Legal Drags?
2. Kan ik lid worden?
3. Kan ik sponsor worden van DHRA?
4. Wie kan meedoen aan een Street power event?
5. Waar worden de events gehouden?
6. Moet ik speciale voorzieningen hebben op mijn auto/motor?
7. Mag ik met lachgas rijden?
8. Mag ik met Turbo rijden?
9. Hoe zit dat met verschillende klassen?
10. Hoe zit dat met de kleding?
11. Ben ik verzekerd tijdens een event?
12. Hoe werkt dat met de member kaart?
13. Kan ik DHRA inhuren?
14. Mag ik ook op buitenlandse events meedoen?

——————————————————————————–

Vraag 1:
Wat is Street Legal Drags?
Street Legal Drags is een dragrace programma voor (straat) auto’s en motoren. Voor meer info kun je kijken bij de “Geschiedenis van dhra” elders op deze site.
——————————————————————————–

Vraag 2:
Kan ik lid worden?
Iedereen kan lid worden. Je hoeft niet perse mee te doen aan een event om lid te worden. Wij noemen onze leden members. Lid worden kost niets. Je kunt dan gebruik maken van de kortingsvoordelen van het programma. Meer hierover vindt je op de members pagina elders op deze site of mail ons je details op members@dhra.nl
——————————————————————————–

Vraag 3:
Kan ik sponsor worden van DHRA?
Ieder bedrijf kan DHRA steunen door sponsor te worden van het programma. Wij kennen verschillende sponsor niveaus: Partner, Contignency sponsor, Associate sponsor, Major sponsor en Official sponsor. Ieder heeft zijn eigen commitment niveau echter de basis variant is dat er altijd iets voor onze members gedaan moet worden. Voor meer info neem contact op met onze sponsor afdeling door een mailtje te sturen naar sponsors@dhra.nl
——————————————————————————–

Vraag 4:
Wie kan meedoen aan een street power event?
Iedereen die een straat auto of motor heeft met een geldig kenteken, verzekering, geldige APK, TUV etc keuring en een geldig rijbewijs. Let wel even op de “code of honour” die wij naleven op onze events.
——————————————————————————–

Vraag 5:
Waar worden de events gehouden?
Events worden op dit moment gehouden op de airstrip te Drachten en tijdens Automaxx evenementen. Om te weten te komen waar het volgende event is kijk dan even op de “Event Informatie” pagina elders op deze site.
——————————————————————————–

Vraag 6:
Moet ik speciale voorzieningen hebben op mijn auto/motor?
Een deelnemer aan een DHRA event moet voldoen aan de wegen en verkeerswet van het land waar het voertuig geregistreert staat. Kijk even op de “reglementen” pagina elders op deze site voor meer details. De veiligheids eisen voor dragrace voertuigen treden in werking wanneer het voertuig sneller rijdt dan 11,99 seconden op de ¼ mijl. Deze eisen zijn uniform voor de gehele wereld en worden door de SFI opgesteld. Wij houden ons aan deze veiligheidseisen. Wil je weten wat deze zijn stuur dan even een mailtje naar keuirng@dhra.nl

——————————————————————————–

Vraag 7:
Mag ik met lachgas rijden?
Je mag met lachgas rijden mits de installatie maar voldoet aan de DOT1800 eisen en de lokale wegen en verkeerswet. Controleer de reglementen van je klasse om te kijken wat wel en niet is toegestaan. Voor meer info over lachgas kijk dan even op www.nitrousexpress.com. Daar vindt je alle info over lachgas installaties.
——————————————————————————–

Vraag 8:
Mag ik met Turbo rijden?
Je mag met een turbo rijden. Ook hiervoor geldt weer dat de installatie volgens de lokale wegen en verkeerswet aangelegd moet zijn. Controleer de reglementen van je klasse om te kijken wat wel en niet is toegestaan.
——————————————————————————–

Vraag 9:
Hoe zit dat met verschillende klassen?
Street Legal Drags kan op verschillende manieren gereden worden. De meest voorkomende manier is dat er middels een heads-up start gekwalificeerd wordt en volgens een bracket wijze geelimineerd wordt. In heads-up kennen wij 4 klassen A/SL (van 12,00 tot 12,99), B/SL (van 13,00 to 13,99), C/SL (14,00 to 14,99) en D/SL (15,00 en langzamer). In welke klassen een deelnemer valt wordt bepaald door zijn dial-in (vaak snelste ¼ mijl tijd).
——————————————————————————–

Vraag 10:
Hoe zit dat met de kleding?
Een helm is altijd verplicht en ook moeten de armen en benen bedekt zijn. Er mogen dus geen korte broeken en T-shirts gedragen worden. Kleding mag niet van nylon of nylon achtige materiaal zijn. Hieronder valt ook polyester. Controleer de reglementen van je klasse om te kijken wat wel en niet is toegestaan.
——————————————————————————–

Vraag 11:
Ben ik verzekerd tijdens een event?
De deelnemers aan een event zijn verzekerd voor schade die zij aan derde veroorzaken. Dit kan persoonlijk letsel zijn maar ook materiële schade.
——————————————————————————–

Vraag 12:
Hoe werkt dat met de supporter kaart?
Iedere member (lid) krijgt een members pas. Hierop staan de adres gegevens, het members nummer en het rijbewijs nummer. Samen met een geldig rijbewijs is het een identificatie waarmee men toegang krijgt tot de voordelen van het DHRA programma. Zie de members pagina voor meer details.
——————————————————————————–

Vraag 13:
Kan ik DHRA inhuren?
Iedereen kan DHRA inhuren voor zijn of haar evenement. Wij zullen dan samen met u bekijken wat de mogelijkheden zijn. Het programma biedt AutoX en/of Dragracing. Voor dragracing geldt een minimale sprint afstand van 1/8 mijl ex. uitloop. DHRA kan u tijdwaarneming, Baan preparatie, Wedstrijd organisatie, Promotie, Technische Keuringen verzorgen en officials leveren voor deelname aan EDRS. Op basis van wat u kunt aanleveren en wat u van DHRA verwacht wordt een contract opgezet. Voor meer details stuurt u een email naar info@dhra.nl
——————————————————————————–

Vraag 14:
Mag ik ook op buitenlandse events meedoen?
Street Legal Drags is een Europees prgramma en iedereen die in Europa woont kan aan alle evenementen deelnemen. Als men maar aan de lokale wettelijk voorschriften voldoet aangevuld met de klasse reglementen voor het voertuig wat aan ons evenement deelneemt.