Algemeen

Opstelling van de auto’s langs de tribune richting start waar het burnoutvak zich bevindt.

Street Legal Drags is een programma dat in de VS door NHRA wordt gedraaid en zich richt op de streetracers. Met name in de grote steden was het illegale racen een zeer groot probleem. Lokale overheden en de US Army hebben samen met de NHRA het “Street Legal Drags” programma opgezet om het streetracen naar de dragstrip te brengen. Gevolg hiervan is dat het illegale streetracen in deze steden enorm is gedaald.
Daar het Amerikaanse leger (official sponsor van NHRA) in Europa veel last heeft van streetracende GI’s is er besloten om de “Street Legal Drags” naar Europa te halen en in te zetten als programma om deze GI’s te vermaken en van de straat te houden.

  

Welke auto je ook bestuurt, zolang deze APK of TUV gekeurd is, een geldig kenteken bewijs heeft en het rijbewijs in orde is, kunnen ze allemaal aan de start verschijnen voor een zinderende wedstrijd.

In 2001 zijn de eerste wedstrijden gereden en er bleek veel animo te zijn onder de Duitse streetracers om ook aan het programma mee te doen. Dit heeft de doorslag gegeven om het programma gefaseerd in Europa uit te zetten als legaal alternatief en kapstok voor het streetracen. Door het vriendelijke en open karakter van “race days”, lage drempel voor deelname en de goede begeleiding van de deelnemers kunnen wij melden dat er iedere race meer racers deelnemen aan onze “race days” en wordt het steeds populairder bij zowel streetracers als bezoekers.