King Street Winnaars bekend

Posted on Posted in Nieuws, Nieuws & Media

Afgelopen weekend tijdens de Syntix Speed Masters, een nieuw 402 weekend event op het circuit van Zandvoort, heeft de DHRA haar finale races gereden.
Er werd naast de dagzege in de diverse klasses van het DSPS ook gestreden voor de titel King Street 2013.
Deze titel levert naast een grote beker ook 60 punten op voor de EDRS serie, zowel bij de motoren als bij de auto’s waren deze punten van doorslaggevend belang voor wie zich King of Europe mocht gaan noemen!

Op zaterdagochtend waren de motoren aan de beurt voor hun strijd om de felbegeerde King Street titel. Helaas wel over een afstand van 300 meter i.p.v. de normale 1/4 Mile, dit vanwege de eindsnelheden die de motoren kunnen bereiken. We houden natuurlijk wel de veiligheid in de gaten.
Uiteindelijk ging de finale tussen Mark Piepers en Bernd Thomer nadat er diverse bekenden zoals Ralf Rüdiger en de heren van HEMO motoren waren uitgeschakeld door beide finalisten.
Helaas voor <naam invullen> ging tijdens de start van de finale run zijn koppeling kapot en kon Mark Piepers “rustig cruisend” naar de finish rijden.

De auto’s waren op zondagochtend ingeroosterd voor hun wedstrijd om de DSPS en de King Street race. Helaas hebben de meesten door de grote opkomst en de korte tijd niet veel runs kunnen maken, maar dat mocht de pret niet drukken op deze zeer mooie oktober dag, waarvoor we de weergoden zeker dankbaar mogen zijn.

Ook bij de auto’s waren de 60 punten die de titel King Street oplevert van cruciaal belang voor wie zich King of Europe mocht noemen en zodoende de reis naar de NHRA in Las Vegas ging winnen (spondered by TRE).

Onder de aanwezige finalisten zitten bekende namen die je op de meeste DHRA evenementen tegenkomt zoals Jaap de Vos, Joel van Leeuwen, Freek Teeuwen, Jessica Mutter en Martin Driehuizen.
Waarvan de laaste zelfs een tweede dragrace auto had meegenomen voor het geval dat hij tegen zijn vriendin Jessica zou moeten racen.
De uiteindelijke finale run ging tussen Martin, in zijn vertrouwde gele Chevy Nova, en Joel in zijn VW Golf.
Deze run was tot het einde toe aan spannend en werd nipt gewonnen door Martin, welke zich dus ook kan voorbereiden op de reis naar Las Vegas en Zicht King of Europe 2013 mag noemen.

Al met al een zeer geslaagde Syntix Speed Masters weekend met 2 verdiende winnaars.

De prijs uitreiking van de DSPS en de EDRS is op Zaterdag 2 November in het DHRA HQ, het aambeeld 11 in Heemskerk.