Dragracesport in Nederland gaat een nieuwe fase in!

Posted on Posted in Nieuws, Nieuws & Media, Nieuwsbrieven, Sponsoren

DHRA, 402 Automotive en Quartermile vanaf nu in gezamenlijke Drachten productie

Op de valreep van de start van het 2017 dragraceseizoen zijn er grote veranderingen op komst voor de evenementen op het Vliegveld Drachten. Waar de afgelopen jaren los van elkaar DHRA en Quartermile ieder drie evenementen op zich namen per seizoen, zal in 2017 gezamenlijk worden gewerkt aan een serie van vier evenementen. Tijdens deze vier evenementen zullen zowel de motoren en de auto’s hun kampioenschap draaien: NK pro dragrace motoren onder auspicien van de KNMV, pro dragrace auto’s onder KNAF en een Nederlands kampioenschap Streetlegal auto’s.

In de strartgrid zullen de crew van DHRA en de crew van Quartermile gezameniijk de races organiseren, waar 402 Automotive de rol van promotor op zich zal nemen. 402 Automotive zal de marketing en communicatie op zich nemen en zal een aantal van de vier evenementen aanvullen met thema events als All American Cars en Bugfest (Kevers).

Van de oorspronkelijk zes geplande events zullen er vier doorgang vinden. Om de nieuwe start te markeren zal worden gekozen voor een nieuw event naam: Fast Show, powered by DHRA en Quartermile.

-12/14 mei – Fast Show Days of Thunder
(2/4 juni DHRA vervalt)
-28/30 juli – Fast Show – The Main Event + All American Cars
(14/16 juli Quartermile vervalt)
-25/27 augustus – Fast Show – Summer Edition
-29 september/1 oktober – Fast Show – Weekend of Champions + BugFest

Tevens zal het NK Streetlegal Dragracen nieuw leven worden ingeblazen: alle vier rondes tellen mee voor het kampioenschap. Verder wordt gewerkt aan een nieuwe opzet voor een Europees kampioenschap Streetlegal Dragraces.

Deze samenwerking is meteen een oproep aan alle Pro en Streetlegal dragracers van Nederland om al deze vier rondes te supporten en zoveel mogelijk aanwezig te zijn en deel te nemen. Dit is cruciaal voor de exploitatie van de wedstrijden in Drachten en voor de toekomst ervan.

Het streven is in de loop van het seizoen te komen tot een nieuwe organisatie die de Drachten races zal gaan exploiteren. Afgelopen jaar werkten Quartermile en DHRA al samen in een nieuwe exploitatie stichting voor het vliegveld.

Aanmelden voor de dragraces
Beide organisaties hanteerden verschillende tarieven en vanaf het eerste mei event worden de volgende tarieven ingesteld

Streetlegal Klasses
Tot een week voor het evenement kunnen rijders deelnemen tegen het tarief van EURO 100,- (inclusief twee weekendtickets). Deze geldt alleen in de voorverkoop! Vanaf 8 mei gaat het tarief omhoog naar EURO 125,-.

Rijders die tegen een hoger tarief dan EURO 100 hebben ingeschreven reeds bij Quarterile krijgen het teveel betaalde bedrag terug door een mail te sturen met bankrekening nummer.
Aanmelden kan via:
Quartermile: http://www.quartermileshow.com/aanmelden-streetlegal
DHRA: http://www.dhra.nl/?page_id=763

Op alle vier evenementen in Drachten kan worden gereden voor EDRS. Van de mei en september ronde telt dan het beste resultaat mee.

Pro Auto & Motor
Tot een week voor het evenement kunnen rijders deelnemen tegen het tarief van EURO 200,- (inclusief vier weekendtickets). Deze geldt alleen in de voorverkoop! Vanaf 8 mei gaat het tarief omhoog naar EURO 225,-

Aanmelden kan via:
Quartermile: http://www.quartermileshow.com/aanmelden-prodrag
DHRA: http://www.dhra.nl/?page_id=763

Alle eventinformatie is voortaan te vinden op www.fastshow.nl
De beide organisaties houden hun eigen websites en overige activiteiten:
DHRA, www.dhra.nl
Quartermile, www.quartermile.nl

Betaling kan via deze link:
https://402automotive.vstrs.nl/shop/promotion?execution=e2s1&token=7957ded871875037321ffec541eb40ea&dateSelection=false&code=quartermile-days-of-thunder-2017