DHRA – The Main Event 2019

Posted on Posted in Nieuws, Nieuws & Media, Nieuwsbrieven

Beste Deelnemers.

 

DHRA organiseert al vele jaren Dragrace Evenementen op drachten. Wat velen niet weten is de kosten om dit mogelijk te maken. Vaak kosten deze evenementen meer dan het inschrijf-, sponsor- en entreegeld bij elkaar.

Het toverwoord is dan vaak besparen en promotie, maar bezoekersaantallen zijn al jaren erg laag te noemen, ondanks Facebook advertenties, beursbezoeken, flyers etc.

Dit heeft onder andere geresulteerd in dat de kosten in 2018 vele malen hoger waren dan de opbrengsten. Dat heeft DHRA een gat in de begroting bezorgd van ongeveer €20.000,-. Dit betekend dat de laatste reserves aangeboord zijn. Hierdoor moesten de vrijwilligers van de DHRA weer heel hard aan de bak op diverse evenementen met de DHRA tijdswaarneming om dit weer terug te verdienen en zo weer hopelijk reserves op te bouwen om de jaarlijkse investering in de tijdswaarneming te waarborgen.

Hiervoor willen wij al deze vrijwilligers die met al hun passie zich inzetten voor het dragracen heel erg bedanken. Zonder deze kanjers waren wij er niet bovenop gekomen dit jaar.

 

Maar!

 

Het heeft ons ook goed doen beseffen dat wij dit niet nogmaals kunnen doen. Wij kunnen dit niet herhalen naar onze leveranciers en al helemaal niet naar onze vrijwilligers om nog een dubbele keer zich in bochten te werken om het weer recht te breien.  

Door wet- en regelgeving is er een licentie plicht voor dragrace in Nederland. Of wij dit nu leuk vinden of niet. Of we het er mee eens zijn of niet. Dit is wel de nieuwe realiteit!

Echter zien wij de inschrijvingen terug lopen. Hierbij wel een grote dank voor de bonden om alsnog onder beperkte voorwaarden daglicenties toe te staan.

Je voelt hem al aankomen maar zonder voldoende ingeschreven deelnemers welke ook tickets hebben gekocht, kunnen maar vooral willen wij niet nogmaals zoveel risico lopen. Een aantal trouwe rijders heeft zich ingeschreven en betaald!

Dit betekend dat er minimaal 130 deelnemers vóór 8 augustus 2019 moeten zijn ingeschreven en betaald hebben om de wedstrijd door te laten gaan. Mocht dit niet behaald zijn worden de inschrijfgelden terug gestort en gaan we verder met de voorbereiding van DHRA – The Finals van 20-22 sept 2019 maar vervalt de race in Augustus.

Wij zullen er in de tussentijd alles aan doen om het evenement te laten slagen, maar dit kan niet zonder jullie bijdrage!

Let op, De race van 20 t/m 22 sept telt naast het NK ook mee voor de Duitse DMSB pokal.