King of Europe 2012

Harry Kempenaar

Door constant te presteren op alle EDRS wedstrijden en de meeste punten te behalen is het Harry Kempenaar, uit het pitoreske Kollum, met z’n Pontiac firebird gelukt om als eerste gehuldigd worden als EDRS winner. De grote prijs is een reis naar een dragrace event op de Las Vegas motor speed way, geheel gesponserd door Tony Rowe Enterprises.

Harry heeft hier voor 3 wedstrijden in Duitsland strijd moeten leveren en op de Nederlandse steeds z’n puntjes moeten pakken op de races bij de DHRA. Harry was dit jaar oppermachtig door dat hij een licentie bij Frank Hawley heeft gehaald, deze cursus had de EDRS winnaar van 2012 gewonnen door in 2011 als eerste in de 10sec te rijden op de 1/4mile bij de DHRA.

Het behaalde sucses in 2012 is mede te danken aan Harry’s crew chief, z’n 11 jarige dochter Janita, die Harry heel het seizoen prima op de plek zette voor de burnout en aanwijzingen gaf voor een goeie launch en nooit vergat om de savety pin van de rem-parachute te trekken. De pontiac heeft prima gepresteerd mede door, dit jaar voor het eerst, een flinke shot lachgas.

Schade aan de achteras, door het grote vermogen, was een reden om op een event een paar runs minder te rijden, voor de rest heeft de firebird nergens steken laten vallen.

Harry heeft plannen voor de winter, om nog sneller, betrouwbaarder en veiliger de 402m te kunnen rijden. Alles word in het werk gesteld om de Pontiac in 2013 beter te laten presteren.